Skötselråd

Det finns tre sätt du kan använda vattnet i ditt bad

1) Om du vill använda klor i ditt vildmarksbad, köp ugnen i stål som klarar klor. Kvaliteten kallas ”stål 316”. Sedan kan du köpa klortabletter hos en återförsäljare och vattnet kan stå kontinuerligt. Alternativt kan du köpa en tablett som heter KLORFRI, den är klorfri och då behöver du inte köpa 316 stålugn. Klorfritt fungerar så att vattnet kan stå minst en vecka i taget.

2) Om du istället för klor vill köpa en liten reningsanläggning nedan är en beskrivning av hur du ansluter den. Reningsverket kan också köpas hos din lokala återförsäljare, och du måste ansluta det själv.

3) Om du inte vill använda klor eller filter kan du helt enkelt tömma badet efter användning. Det kan vara 1200 liter vatten i. Vattnet kan stå i ca 3 dagar.

Skötselråd

Sätt bara på ugnen när vildmarksbadet är fyllt med vatten. Om du eldar för hårt i ugnar kan det skadas och detta täcks inte av garantin. I allmänhet är det dock inte ett problem, och kan bara hända med extremt hård avfyrning.

Det är en bra idé att dräneringsvattnet rinner fritt från vildmarksbadet.

Håll locket på ditt vildmarksbad när det inte används. Då slipper du fallna löv, insekter etc.

Rulla inte ditt vildmarksbad eftersom det kan skada ugnen.

Max 49 grader: du behöver bara värma badet och vattnet till högst 49 grader, eftersom för hög uppvärmning kan orsaka bubblor i glasfiber.

Vattnet i vildmarksbadet får endast tömmas när ugnen har svalnat helt. Annars kommer resterande värme att skada badet och spisen.

Maxvikt på antalet personer i vildmarksbadet är 425 kg.

Tillbehör

Frostskydd: Om det fryser måste ditt bad tömmas på vatten, annars fryser ugnen och ev. jacuzzi-system. Detta gäller alla utomhusvattentankar. Frostskador orsakade av att badkaret / ugnen inte töms omfattas inte av reklamationsrätten. Kaminen är dubbelsidig, dvs vattnet är runt förbränningskammaren. Om det fryser kan vattnet inte expandera och ugnen spricker. Detta kan åtgärdas genom att elda upp kaminen eller sätta en cirkulationspump på vattnet som ligger runt kaminen.

Paddel: En paddel ingår, men bara om du köper utan jacuzzi, annars inte. Om du köper med jacuzzi blandas vattnet helt enkelt genom att trycka på jacuzzi-knappen.

Värmelock: Ett extra tjockt termiskt lock i svart stark plast kan köpas. Den är 2-delad. Hitta den här.

Trappan: De trappor som följer med alla våra bad är breda och rejäla. Den mäter ca. 75 cm bred och 56 cm hög.

Isolering: Alla våra bad är isolerade på utsidan av badkaret med ”Soudal PU-isoleringsskum isocyanatfritt”, vilket innebär att vattnet behåller värmen bättre.

Detaljer

Om du vill måla ditt bad kan du med vår modell lossa det dekorativa ”fatbandet” med en enda skruv. Då är det lätt att måla.

Det yttre träverket höjs 6 cm över nivån, så att det kan bli bra luft inuti. Själva badet är byggt på 4 ”bjälkar” som det står på.

Vårt vildmarksbad kan beställas i 2 färger, som båda är GORI vattenbaserad färg: Svart GORI 605 eller brunfärgad GORI 612.

Kontakta oss för mer info

Felsökning

”Vår ugn droppar under botten första gången vi tänder!”
Detta är kondens och helt normalt. Det kan inte undvikas när kallt vatten möter het eld. Detta anses inte vara ett klagomål.

”Vårt LED -ljus eller luftjacuzzi fungerar inte!”
Det är den lilla transparenta gummislangen som sitter på baksidan av knappen som har ”hoppat av” när badkaret sattes på plats. Det är lätt att ta på sig med fingrarna igen. Detta anses inte vara ett klagomål, men vi hjälper dig gärna.

”Vårt lock är bucklat!”
Vid gjutning av stora glasfiberytor är det oundvikligt att locket har ”flimmer”. Detta är en konsekvens av att lockets form och storlek inte anses vara ett klagomål.

”Vatten droppar ut under badkaret!”
Det är klämbandet på slangen som förbinder kärlet och ugnen som måste klämmas fast. Detta anses vara ett klagomål.

”Det finns en liten kvadrat på cirka 50 mm i badets botten!”
Det är den plats där vi suger ut luft från glasfiberformen under konstruktionen, och det är med vissa produktionsmetoder (vakuumformning) nödvändigt för att producera ett hållbart bad i glasfiber. Detta anses inte vara ett klagomål.

”Vår vattenjacuzzi läcker!”
Det är ofta den vita plastklämman som ansluter slangen till pumpen behöver spännas hårdare för hand. Om det inte hjälper ses det som ett klagomål.

”Det finns rost på metallock eller klämmor!”
Med våra utomhusprodukter kommer det att finnas ”flugrost” på alla våra produkter. Det kan inte undvikas när produkten är utomhus och metall påverkas av luftens syrehalt. Det kan vanligtvis slipas av med en trasa och hanteras inte som ett klagomål.

”Min luftjacuzzi-pump fungerar inte, det finns vatten i pumpen!”
Problemet är löst genom att vi skickar en ny ventil till dig. Det är lätt att byta och då är pumpen tät.

Varukorg