FAQ

AKRYL ELLER GLASFIBER?

Glasfiberinsatsen, även den är tillverkad av högkvalitativa material och av professionella arbetare, har egenskapen att blekas, är lätt repad och förlorar relativt snabbt sin kommersiella utseende. Den har ett begränsat urval av färger. Det är emellertid ett mycket billigare alternativ, så det passar dem som letar efter en ekonomisk lösning.

Samtidigt erkänns akryl som ett av de bästa materialen för tillverkning av badtunneskal. Det är ett mycket starkare och mer stöttåligt och reptåligt material. Akryl är hållbart, har en mjuk och behaglig yta för kroppen. Ursprunget för det använda akrylet spelar också en stor roll för kvaliteten och livslängden på din badtunna. Sidabras Spa använder akryl av USA-ursprung, som är certifierat och även används av de mest kända tillverkarna av jacuzzi/bubbelpooler runt om i världen.

Det är viktigt att betona att akryl också är mycket lättare att underhålla och rengöra, men det är ett betydligt dyrare alternativ jämfört med glasfiber.

EXTERN ELLER INTEGRERAD VÄRMARE?

Den externa värmaren väljs vanligtvis av kunder vars prioritet är att spara plats inne i badkaret (för att få plats med fler personer). Den inbyggda ugnen väljs vanligtvis av kunder som har begränsat utrymme för badtunnan på avsedd plats eller inte vill ha ytterligare objekt i närheten. Uppvärmningstiden för vattnet påverkas minimalt av typen av ugn – en integrerad ugn värmer vattnet lite snabbare. Ekonomiskt sett kostar båda alternativen lika mycket.

 

VARFÖR DU BÖR VÄLJA ISOLERAD INSATS?

I den dagliga ruschen är en av de högsta prioriteterna för människor effektiv tidsplanering. Tänk dig situationen när du vill använda en badtunna efter arbetstid på fredagskvällen, med din familj eller vänner.

Isolering av din badtunna kommer att hjälpa dig:

 1. Uppvärmningstiden för vattnet kommer att minska, så att du snabbare kan börja använda badkaret.

 2. Vattnet kommer att hålla sig varmt längre, vilket innebär att du inte behöver elda lika mycket , så att du kan ägna all din uppmärksamhet åt kvalitetstid med ditt sällskap.

 3. Isolerad insats tillsammans med hjälp av den termiska täckningen kommer att hålla ditt vatten varmt även för nästa dag, så efter minimal förberedelse av eldning så kommer du snart att kunna njuta av badtunnan igen. (Effektiviteten beror också på utomhustemperaturerna).

PLAST ELLER TERMISKT LOCK?

Ett Glasfiberlock är extremt otymplig och klumpig föremål för din badtunna. Förutom att skydda badtunnan från regnvatten, utför den inte någon annan funktion. Några av de största nackdelarna med glasfiber locken är att de är tunga och svåra för en person att lyfta, och den här typen av lock kan repas mot badtunnans kanter.

Samtidigt är det termiska locket extremt bekvämt; du kan vika det på mitten för att kontrollera vattentemperaturen, en person kan enkelt ta bort eller sätta tillbaka täcket. Dessutom (liksom den isolerade insatsen) hjälper det termiska locket till att värma upp vattnet snabbare och håller vattnet varmt längre.

Det är viktigt att påpeka att täckets kvalitet också påverkar dess effektivitet. Vi föreslår att du väljer lock tillverkade av min leverantör, eftersom det finns ett brett utbud av importerade lock av extremt dålig kvalitet på marknaden. Locken som är speciellt sydda på Sidabras Spa är tillverkade av speciellt läder som är motståndskraftigt mot UV-strålar och avsett för utomhusbruk.

 

VILKA SKILLNADER ÄR DET MELLAN TRÄSLAGEN?

 • Gran är ett standardträ som inte har några speciella egenskaper. (billigast)

 • Lärkträ är ett träd med sällsynta egenskaper, det är en av de mest väderbeständiga träslagen. Minst dubbelt så långlivat som gran och tall. Med tiden ökar lärkens motståndskraft mot nedbrytning – träet blir starkare och mer hållbart. (måttligt dyrt)

 • Termoträ är tallträ behandlat med värme och ånga. Värmebehandlingen ger träet hållbarhet och stabilitet. Det här träet krymper eller vrids knappt. Saften försvinner och torkar upp. Alla bakterier och ämnen som rötsvampar livnär sig på förstörs. Termoträ är naturligt mörkare, så nyanserna på detta trä är också mörkare. (det dyraste)

Alla träslag är perfekt lämpliga för tillverkning av en badtunna, det rekommenderas lika mycket att förnya dem två gånger om året med färg, olja eller impregnering. Dock överträffar ett träslag de andra i ovan nämnda egenskaper.

 

DEN MEST PRAKTISKA SKALFÄRGEN?

Vi väljer alltid vitt som den mest praktiska färgen. Denna färg blandar sig bäst med vattenavlagringars eller kalkens nyans.

 

AiSI304 ELLER AISI316 KAMIN?

304 värmare – 18% krom, 8% nickel. Egenskaper:

 • Det billigaste korrosionsbeständiga materialet.

 • Obegränsade produktionsmöjligheter.

 • Motstånd mot oxidation.

 • Utmärkt hållbarhet även vid extremt låga temperaturer.

 • Motståndskraftig mot organiska kemikalier.

 • Den mest populära typen av metall som används.

316 värmare – 16% krom, 10% nickel, 2% molybden. Egenskaper:

 • Ännu mer korrosionsbeständigt material på grund av molybdenhalten.

 • Klorresistens.

 • Ännu större motstånd mot oxidation.

 • Utmärkt hållbarhet även vid extremt låga temperaturer.

 • Effektiv i sur miljö.

 • Högre pris.

VILKEN TYP AV MASSAGESYSTEM SKA DU VÄLJA?

 • Luftmassagesystem – kommer att tilltala dem som vill ha en ”vattenbubblande” effekt i badkaret. Systemet fungerar med hjälp av en 700W luftkompressor. 12 munstycken är installerade med detta system.

 • Vattenmassagesystem – lämpligt för dem som vill ha vattenstrålemassage för sina ryggar. Drivs med hjälp av en 1100 W vattenpump. 8 munstycken är installerade med detta system.

 • Kombinerat massagesystem – Ett utmärkt val för att ha båda massagesystemen i ett. Drivs med hjälp av en 700W luftkompressor och en 1100W vattenpump. 12 kombinerade luft- och vattenmunstycken och 4 luftmunstycken är installerade med detta system.

Alla system installeras tillsammans med en läckströmbrytare och en automatisk strömbrytare.

 

HUR SNABBT KAN EN BADTUNNA VÄRMAS UPP?

Uppvärmningstiden för badtunnan beror på typen av kamin, badtubbens storlek, utomhus- och vattentemperaturer, fast bränsle och personens färdigheter. Genomsnittlig uppvärmningstid är 2-3 timmar.

 

HUR MAN TAR HAND OM EN BADTUNNA PÅ VINTERN?

Om utomhustemperaturen är under noll, töm vattnet omedelbart efter användning, enligt tillverkarens instruktioner. Skydda badtunnan med ett lock – i händelse av extremt tung snö, ta bort den ackumulerade stora mängden snö från badtäckets som en förebyggande åtgärd.

 

VILKA ÄR DE KRITISKA FELAKTIGHETERNA VID ANVÄNDNING AV BADTUNNAN?

 1. Att tända eld i kaminen innan badkaret är fyllt med vatten. (Eller att inte se till att vattentappen är stängd).

 2. Vatten släpps inte ut från badkaret när temperaturen är under noll.

 3. För mycket vatten fylls i badkaret.

HUR MAN VÄLJER EN BRA BADTUNNAPRODUCENT?

 1. Gör din hemläxa och ta reda på vad badtunnan är tillverkad av, väg fördelarna och nackdelarna med de olika materialen och komponenterna som används, de vanligaste felen och hur man undviker dem. Denna information är lättillgänglig i Facebook-grupper om badtunnor, utländska forum eller på YouTube-videor. (Det kommer att vara en betydande uppgift att välja icke-falsk information, punkt 3 kommer att hjälpa till med detta)

 2. Välj några företag som fångat din uppmärksamhet mest, kontrollera de onlineplattformar de använder, den information som tillhandahålls, om det finns en avsnitt för återkoppling och gallerier.

 3. Ägna lite tid åt att prata i telefon med åtminstone några olika tillverkare. Lyssna på deras rekommendationer, vilka och HUR de skiljer sig komponenterna de använder och vilka lösningar som erbjuds specifikt till dig. Ofta hjälper samtalet till att forma de flesta åsikter om olika företag.

 4. Se till att produkterna har en garantiperiod, så att du vid problem eller fel har en pålitlig producent som kan hjälpa dig utan extra kostnader!

 5. När du jämför priserna från olika tillverkare, glöm inte att se till om du jämför produkter med samma konfiguration. Vi har stött på flera kunder med en påstående ”Vi hittade SAMMA produkt för x EUR billigare hos andra tillverkare”, och dessa kunder jämförde oftast faktiskt till exempel: helt ”tomma” och helt ”fulla” konfigurationsbadtunnor.

Varukorg