Vildmarkstunnans VEDELDADE bastutunnor

I en vanlig bastu trycks värmen vanligtvis upp i hörn och tak, men i en rund Vedeldad bastutunna kommer värmen ner längs väggarna mot golvet och sedan upp igen. Detta ger en jämnare värmefördelning och en naturlig luftcirkulation i bastutunna. En bastutunna kan placeras på många ställen: i trädgården, vid en sjö eller i en skog. Det är lätt att placera den där du vill och den går även att flytta om det behövs! Grundtanken med den rundare designen är att den ger bästa möjliga värmefördelning. Det finns inga kalla hörn eller områden dit värmen inte når. Värmen fördelas jämnt runt hela bastutunnan jämfört med en vanlig traditionell bastu.

En eluppvärmd eller vedeldad bastutunna är ett utmärkt alternativ för dem som älskar bastu men inte har plats eller av någon annan anledning inte vill bygga en bastu inomhus. Bastutunnor finns i olika storlekar, men de är alla utformade för att användas utomhus. Våra bastutunnor är eluppvärmda eller vedeldade, beroende på vad som passar dig bäst. Bastutunnor är gjorda av trä och de har oftast ett tak så att du kan sitta eller stå under taket och hålla dig borta från solen. Om du letar efter ett bra sätt att slappna av är en bastutunna ett bra alternativ för dig.

Värms upp på Ca 45 minuter sommaren, Ca 1,5 timmar vintern. Struktur av tjocka plankor är utformade ett sådant sätt att det inte kräver massiva fundament, tillstånd för konstruktion eller transport. Ramen är gjord av 42 mm tjocka brädor.
 6-8 personer kan njuta av bastun samtidigt, beroende på   bastuns storlek. Längden på  bastun varierar från 2000mm till 6000mm, diameter – från 2000mm till 2200mm. Taket  är täckt med bitumentakshingel, Färg väljs av kunden. Bastutunnans utsida  är täckt med lasyr tillverkad i Tyskland. Värmekällan monteras enligt kundens  begäran, de kan värmas upp med el eller ved i eller utanför bastun. Enligt kundernas beställningar  kan vi producera bastur av olika dimensioner. 
Bastutunnorna levereras färdigmonterade  och klara för användning.

Kontakta oss på info@vildmarkstunnan.se vid frågor eller vi fler tillbehör.

Varukorg