Vildmarkstunnans ELUPPVÄRMDA OCH VEDELDADE bastutunnor

I en vanlig bastu trycks värmen vanligtvis upp i hörn och tak, men i en rund bastutunna kommer värmen ner längs väggarna mot golvet och sedan upp igen. Detta ger en jämnare värmefördelning och en naturlig luftcirkulation i bastutunna. En bastutunna kan placeras på många ställen: i trädgården, vid en sjö eller i en skog. Det är lätt att placera den där du vill och den går även att flytta om det behövs! Grundtanken med den rundare designen är att den ger bästa möjliga värmefördelning. Det finns inga kalla hörn eller områden dit värmen inte når. Värmen fördelas jämnt runt hela bastutunnan jämfört med en vanlig traditionell bastu.

En eluppvärmd eller vedeldad bastutunna är ett utmärkt alternativ för dem som älskar bastu men inte har plats eller av någon annan anledning inte vill bygga en bastu inomhus. Bastutunnor finns i olika storlekar, men de är alla utformade för att användas utomhus. Våra bastutunnor är eluppvärmda eller vedeldade, beroende på vad som passar dig bäst. Bastutunnor är gjorda av trä och de har oftast ett tak så att du kan sitta eller stå under taket och hålla dig borta från solen. Om du letar efter ett bra sätt att slappna av är en bastutunna ett bra alternativ för dig.

Standardutrustning för en bastu:

– 4st bänkar i olika höjd av  lövträ

– Värmare uppvärmd av ved ”HARVIA M3” eller ”Kalvis”

– Skorsten med litet tak av  rostfritt stål

– Ingång och  (eller) terrass (för bastur vars längd  är 3000 mm eller mer)

-Trappa

– Elinstallation (i basturummet, terrass och entré)

– Glasdörr till basturummet

– 2st fönster i basturummet

– Målad med färg i standardfärg

– Bitumen tak bältros

färg: röd, brun, grön eller grå

bastutunna barrel

bastutunna

Bastutunna rektangulär

Bastutunnorna är gjorda av sibirisk gran.  6-8 personer kan njuta av bastun samtidigt, beroende på   bastuns storlek. Längden på  bastun varierar från 2500mm till 6000mm, diameter – från 2100mm till 2300mm. Taket  är täckt med bitumentakshingel. Färg och takform kan väljs av kunden. Bastuns utsida  är impregnerad och täckt med färg tillverkad i Tyskland. Värmekällan monteras enligt kundens  begäran, de kan värmas upp med el eller ved i eller utanför bastun. Enligt kundernas beställningar  kan vi producera bastur av olika dimensioner.
Bastur levereras färdigmonterade  och klara för användning.

 

Kontakta oss på info@vildmarkstunnan.se för offert.

leverans och betalningsvillkor

Betalning:

Alla produkter  tillverkas endast enligt kundernas beställningar. Beställningar kan inte annulleras eftersom varje produkt tillverkas  enligt dina krav.  Betalning överenskommen med kunden på offert eller senaste erbjudande.

Leverans och lossning av Bastutunnorna:

Levereras färdigmonterade och klara för användning.

För att vi ska kunna leverera våra produkter till dig måste vägen vara framkomlig med en lastbil.

Fraktkostnader ska avtalas individuellt. Kunden tar ansvar för och ska täcka kostnader i samband med lossning av en bastu från vårt fordon till sin tomt.

Vill du att vi kontaktar dig?
Varukorg